inapoi

Buzău, un oraș deschis curățeniei

GreenWEEE se alătură Zilei Mondiale a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE), o inițiativă a WEEE Forum, sărbătorită pe tot globul în data de 14 octombrie.

GreenWEEE susține Primăria Municipiului Buzău, alături de ECOTIC și RER SUD în campania de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), asigurând că toate cantitățile colectate vor fi reciclate în fabrica din județul Buzău.

În perioada 18 octombrie - 20 noiembrie locuitorii municipiului Buzău sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului  prin colectarea separată a deșeurilor electrice și a deșeurilor voluminoase.

Locuitorii au la dispoziție în cadrul campaniei preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor electrice și a celor voluminoase. Comenzile se vor face la numărul 0374 885 690, de luni până vineri în intervalul orar 7:00-14:00.

Fie că este vorba de frigiderul vechi sau de un aparat de cafea, orice echipament care se conectează la priză sau funcționează pe bază de baterii se poate recicla.  În fabrică recuperăm prin activitatea de reciclare 98% dintr-un produs și acordăm o foarte mare importanță substanțelor periculoase, care sunt extrase în mediu controlat.

De Ziua Internațională a DEEE-urilor, avem oportunitatea de a informa și încuraja locuitorii din Buzău despre opțiunea de a se debarasa de echipamentele electrice și electronice, cu certitudinea că vor fi reciclate la fabrica GreenWEEE din orașul lor.

Mihaela Sofronea, PR Manager GreenWEEE

De la începutul anului și până acum ponderea cea mai ridicată din colectarea proprie GreenWEEE pe judetul Buzău o reprezintă echipamentele de mari dimensini (mașini de spălat, mașini de gătit), app. 42%, urmate de echipamentele frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, aparate de aer condiționat) 31 % și echipamente IT (imprimante, unități centrale, echipamente de telecomunicații) 21%.

Doar printr-o reciclare corectă, deșeurile se pot transforma în produse noi. De exemplu, fierul obținut din reciclarea frigiderelor este folosit la fabricarea blocului motor al mașinilor, aluminiul și cuprul este folosit în fabricarea caloriferelor, iar plasticul la alte produse cu componeta de plastic.

Mihaela Sofronea

Mai multe detalii despre cum puteți preda deșeurile electrice găsiți aici  https://bit.ly/3muJUyB