inapoi

GreenWEEE susține ideile îndrăznețe prin Fondul Științescu

GreenWEEE încurajează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor și dezvoltarea abilităților prin practică. Ne bucurăm să fim parteneri ai Fundației Comunitare Buzău, care a lansat, în premieră pentru oraș, prima ediție a Fondului Științescu.

Ce este Științescu?

Științescu este un program de finanțare a inițiativelor care încurajează dezvoltarea abilităților necesare generației de inovatori ai secolului XXI și pasiunea pentru științe și arte a copiilor și tinerilor.

Căutăm proiecte creative, inovatoare, care facilitează înțelegerea unor fenomene simple cu care intrăm în contact în viața de zi cu zi. Cu această ocazie, copiii pot să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne și cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

Credem în puterea exemplului și vrem să fim aproape de comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, prin sprijinirea proiectelor care implică activități din domeniul științei sau dezvoltării tehnologiei, care promovează durabilitatea și respectul pentru mediul înconjurător. Sperăm ca proiectele ce vor veni în programul Științescu să aducă inovație și să schimbe comportamele comunității, iar din partea noastră aveți la dispoziție ghidaj și sprijin pentru a le realiza și pune în practică cât mai eficient

Mihaela Sofronea, Manager PR&Comunicare.

Sesiunea de depunere a proiectelor s-a deschis, până în 7 martie 2022, organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă care au idei de proiecte pentru îmbunătățirea calității educației STEAM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Arte, Matematică) în județul Buzău pot aplica pentru finanțare.

Documentele pentru aplicanți sunt disponibile pe website-ul: https://buzau.stiintescu.ro/ , secțiunea APLICĂ

Ce oferim prin acest program de finanțare?

Proiectul oferă granturi (finanțări nerambursabile) către asociații/ organizații, grupuri de inițiativă, grupuri informale alcătuite din profesori, părinți, elevi, studenți și/sau specialiști din domeniile STEAM, care doresc să implementeze proiecte educaționale ce stimulează pasiunea pentru științe și arte în rândul copiilor și tinerilor din clasele 0-XII din județul Buzău.

În afară de finanțare, se oferă celor interesați să deruleze astfel de proiecte, consultanță pentru scrierea și implementarea ideilor precum și conectarea cu diferiți specialiști locali. Acest sprijin va fi oferit atât în faza de pregătire, cât și cea de implementare a proiectelor. În plus, programul susține promovarea educației STEAM și rezultatele obținute prin implementarea proiectelor atât în rândul comunității buzoiene cât și la nivel național.

 

Fundația Comunitară Buzau 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚̂𝐬̦𝐭𝐢𝐠𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐠𝐫𝐚𝐧𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐮𝐚𝐧𝐭𝐮𝐦 𝐝𝐞 𝟏𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.

Fondul Științescu Buzău 1.0 este implementat în Buzău de Fundația Comunitară Buzău în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) și Federația Fundațiilor Comunitare din România (FFCR).