greenweee media

0338 100 601 Suna-ne pentru mai multe informatii

Peste 1,500,000 tone CO2 salvate din 2009
member EERA

08.12.2009 Rezultatele campaniei "Locul deseurilor electrice NU este la tara"

<< Inapoi

zarnesti_19nov_7

GreenWEEE International SA si ECOTIC au organizat astazi evenimentul de inchidere a proiectului pilot „Locul deseurilor electrice nu este la tara!” derulat in perioada 26 octombrie – 10 decembrie 2009 in judetul Buzau.

Obiectivele intalnirii au fost anuntarea rezultatelor campaniei si premierea participantilor din cadrul acesteia.

Colectarea s-a desfasurat in luna noiembrie 2009 in noua localitati din judetul Buzau: Maracineni, Sapoca, Berca, Patarlagele, Vadu Pasii, Zarnesti, Cochirleanca, Valea Ramnicului si Pogoanele .

Organizatorii au pus la dispozitia primariilor implicate cate un container de 30 mc, in care populatia a putut aduce orice tip de DEEE din cele 10 categorii enumerate in legislatia in domeniu.

Cantitatea finala de DEEE colectata de acestea a fost de 20 tone, cele mai bune rezultate fiind obtinute de primariile din localitatile: Zarnesti, Valea Ramnicului si Patarlagele.

Pentru implicarea primariilor in campanie, organizatorii au oferit premii constand in calculatoare ce vor sustine activitatea institutiilor publice din localitatile respective. De asemenea, mai multe persoane ce au adus deseuri in localitatile implicate au fost rasplatite cu diverse produse electrice si electronice constand in: frigidere, aragazuri, televizoare, uscatoare de par, radio cu ceas si lanterne.

Proiectul s-a bucurat de sustinerea: Comisariatului Buzau al Garzii Nationale de Mediu, Agentiei pentru Protectia Mediului Buzau si Institutiei Prefectului Buzau.

Imagini din cadrul proiectului aici