Odată cu îmbunătățirile introduse în mod regulat și noile tehnologii, electronicele devin deșeuri într-un ritm mai rapid decât oricând.
Se estimează că tranziția către o economie circulară va reprezenta o oportunitate de creștere globală de 4,5 trilioane USD până în 2030*, contribuind în același timp la restabilirea sistemelor noastre naturale.
Aproximativ 90 de miliarde de tone de resurse naturale sunt extrase în fiecare an pentru a sprijini economia globală.
Adică mai mult de 12 tone pentru fiecare persoană de pe planetă, iar în baza tendințelor actuale, se așteaptă ca numărul respectiv să se dubleze până în 2050. În prezent, doar 9% dintre resurse își găsesc drumul înapoi în produse după prima utilizare.
La nivel global, au fost generate de 53 de milioane de tone de deșeuri electronice în 2020, din care doar 20% au fost reciclate corespunzător.
Nu există date fiabile despre exact ce se întâmplă cu restul de 80%, dar o mare parte din acestea sunt fie aruncate la groapa de gunoi, fie exportate în țările în curs de dezvoltare, unde sunt procesate necorespunzător
Ne-am propus să stabilim standardul pentru practicile responsabile de reciclare pentru reciclarea electronicelor acum și pentru viitorul nostru.
Cu toate acestea, mulți oameni nu realizează de ce este atât de important să refolosești și să reciclezi electronicele. Pentru început, deșeurile electronice reprezintă sursa a aproximativ 70% din metalele grele toxice din gropile de gunoi. Eliminarea necorespunzătoare a acestor deșeuri electronice prezintă riscuri grave pentru sănătate și daune pe termen lung asupra mediului.
Pericolul deșeurilor electronice