inapoi

Recicleaza DEEE-uri cu GreenWEEE

De ce este important pentru compania ta să recicleze DEEE-urile?

Deșeurile electronice și electronice, denumite și DEEE-uri, sunt produsele electronice care au ajuns la sfârșitul vieții lor. Dispozitivele electronice ajunse deșeu pot fi reutilizate, reparate sau reciclate.

DEEE-urile au un impact asupra companiei dumneavoastră. Poate vă întrebați, în ce sens? Astăzi, responsabilitatea socială este tot mai prezentă printre valori, în special pentru a evalua și asuma efectele companiei asupra bunăstării mediului social și înconjurător.

Există multe avantaje pentru reciclarea vechilor dispozitive electronice, nu doar din motive de mediu, ci și pentru securitatea datelor și a mărcii, inclusiv distrugerea informațiilor din echipamentele IT. Documentele și buletinele de tratare pe care le obțineți de la noi pot fi utilizate pentru a ajuta la îndeplinirea tuturor proceselor de audit și raportare solicitate de legislație.

Reciclând deșeurile pe care le generați aduceți valoare companiei dvs. pentru că permiteți reutilizarea materialelor, salvați resurse, reducând nevoia de a extrage și folosi materiale virgine.

De-a lungul anilor, populația s-a extins pe scară largă. Acest lucru a avut un impact imens asupra mediului înconjurător și al planetei noastre. Astăzi oamenii cumpără din ce în ce mai multe electronice. Dar, pe lângă faptul că au conținut de substanțe periculoase, multe dintre acestea conțin metale prețioase, aur, argint, platină, paladiu, dar și cupru, aluminiu, sticlă sau plastic.

Aici includem computere, copiatoare, imprimante, monitoare, televizoare, telefoane mobile, DVD playere, aparate frigorifice, baterii și multe alte echipamente.

Cine generează DEEE-uri?

Astăzi este aproape imposibil să conduci o afacere fără a utiliza electronice, prin urmare efectele deșeurilor electronice sunt imense.

Producătorii de tehnologie, producătorii de echipamente electrice și nu numai, universitățile, municipalitățile sau instituțiile publice și multe alte entități generează anual tone de deșeuri electronice.

Și în compania în care lucrați sunt folosite dispozitive electronice, care la un moment dat vor trebui înlocuite. Este esențial să gestionați și să eliminați responsabil deșeurile electronice pe care compania le deține

De 10 ani compania noastră dă o nouă viață deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), bateriilor, acumulatorilor uzați, cablurilor, componentelor și cablajelor provenite din industria de automotive.

Ne place să întâlnim companii care caută o soluție sigură pentru reciclarea în siguranță a DEEE–urilor.

  • Expertiză în reciclarea DEEE-urilor
  • Siguranța și interes pentru satisfacția furnizorului/clientului
  • O echipă devoltată și experimentată
  • Soluții responsabile pentru mediu
  • Prețuri competitive

Cine este GreenWEEE

Scopul nostru este să furnizăm date exacte privind întregul sistem de management al deșeurilor, de la colectare până la reciclare, pentru toate categoriile menționate în legislație.

Suntem singurul reciclator de echipamente electrice și electronice din România cu certificat WEEELABEX pentru 4 fluxuri tratare.

GreenWEEE are capacitatea de a recicla toate categoriile de DEEE-uri menționate în legislație, în cele două fabrici de la Buzău și Câmpia Turzii, unde peste 100,000 tone de echipamente electrice și electronice devin, în fiecare an, o sursă de materii prime secundare.

Folosirea resurselor și economia circulară

La nivel global, mai puțin de 20% din deșeurile electronice sunt reciclate în mod oficial, 80% fie ajung în depozitul de deșeuri, fie sunt reciclate în mod informal*. Pe lângă impactul asupra sănătății și al poluării, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor electronice are ca rezultat o pierdere semnificativă de materii prime ca fier, argint, cupru, aluminiu, dar și a celor rare și valoroase, precum aur, platină, cobalt și elemente de pământ rare.

Prin reciclare, recuperăm peste 98% din materiale, salvând resursele naturale și promovând economia circulară. Totodată, prin procesul de tratare se realizează și depoluarea echipamentelor, pentru că se extrage freonul, mercurul, metalele grele sau sticla de la CRT care conține plumb. Deșeurile electronice au un potential de risc de infestare foarte mare, din cauza conținutului de substanțe și materiale periculoase (freoni, metale grele, electroliți, PCB, etc.), iar noi acordăm o deosebită atenție în extragerea acestora într-un mediu controlat.

Ce materiale conțin DEEE-urile?

O parte din metalele pe care le regăsim în DEEE-uri:

  1. Fierul este folosit în aproape toate echipamentele electrice și componente de bază.
  2. Aluminiul este utilizat la plăcile de circuit imprimat, cipuri de computer, hard drive.
  3. Cuprul este utilizat la procesori, cabluri, telefoane mobile, plăci de circuite imprimate și cipuri de computer.
  4. Zincul este folosit în plăcile de circuit imprimat.

Metale prețioase

În cazul în care vă gândiți că purtați o mină de aur în buzunar, nu e chiar așa. Cantitatea de metale prețioase care se găsește în dispozitivele electronice, în special în telefoanele mobile, este substanțială, doar la scară mare. De exemplu, dintr-un milion de telefoane mobile puteți obține: 16 tone de cupru, 350 kg argint, 34 kg aur și 14 kg paladiu. (conform EPA). Provocarea constă în recuperarea acestora într-un mod economic și în siguranță.

  • Aurul este utilizat în plăcile de circuite imprimate ale telefoanelor mobile, cipuri de computer (CPU), conectori.
  • Paladiu este utilizat în telefoanele mobile, hard disk-urile, componentele plăcii de circuit și condensatori.
  • Argintul este folosit în plăci de circuite imprimate, telefoane mobile, cipuri de computer, piese de tastatură și in condensatori.