inapoi

Reciclarea face vacanța distractivă

În această vară, ne-am decis să facem reciclarea distractivă pentru întreaga familie! Vrem să transformăm momentele de relaxare ale verii în ocazii de a contribui la un mediu înconjurător mai curat.

Am lansat campania Reciclarea face vacanța distractivă cu rolul de a conștientiza comunitatea buzoiană cu privire la impactul negativ al deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) asupra mediului și de a încuraja colectarea și reciclarea corectă a acestor deșeuri, oricare ar fi mărimea sau forma lor.

Anul acesta, Ziua Internațională a Deșeurilor de Echipamente Electrice, care se sărbătorește în 14 octombrie, își propune să aducă în atenție deșeurile electronice "invizibile".

Ce reprezintă deșeurile electronice invizibile?

Deșeurile electronice invizibile se referă la deșeurile electronice care trec neobservate datorită naturii sau aspectului lor, ceea ce face ca potențialul lor reciclabil să fie neglijat de către noi consumatorii.

Câteva exemple de astfel de obiecte, prezente în mare măsură în gospodării, includ: jucăriile electrice și electronice, sculele electrice, detectoarele de fum, periuțele de dinți electrice, gadget-urile pentru casă, căștile sau cheile ce funcționează cu baterii tip pastilă, bicicletele și scuterele electrice sau pur și simplu cablurile.

O Nouă Viață din DEEE-uri

Această vacanță este momentul ideal pentru a împărtăși valorile reciclării cu cei mici.
Astfel că, fie sunt boxe audio, jocuri video, mașini de curse, aspiratoare de mână, le
putem da o nouă viață! Arată-le și copiilor cum fiecare gest mic poate contribui la
protejarea mediului înconjurător.

Când și Unde

Adună toate aceste echipamente nefolosite din casa sau orice alt echipament electronic ce funcționează cu baterii sau la priză și adu-le la Stația de Colectare APARATUL DE FAPTE BUNE, situat în parcarea din spate a Mall-ului Galeria, vis-a-vis de Judecătoria Buzău.

Transformă Deșeurile în Recompense

Reciclarea devine și mai distractivă atunci când primești recompense pe măsură.
Pentru deșeurile electrice sau electronice aduse vei primi vouchere valorice ce pot fi utilizate pentru a-ți plăti cumpărăturile în hipermarketul Carrefour Buzău, plus un pix amuzant/voucher care să îți amintească de experiența la stația de reciclare.

Cum funcționează?

Operatorul stației preia deșeul adus

Deșeul este cântărit și vi se comunică valoarea acestuia

Operatorul emite voucherul și apoi ți-l înmânează, împreună cu pixul amuzant

Poți merge cu voucherul la magazin pentru a primi discount la cumpărături.

Când și Unde

Te așteptăm în fiecare zi de luni până vineri, între orele 11:00 și 19:00, sau în fiecare sâmbătă între 11:00 - 15:00, la APARATUL DE FAPTE BUNE din strada Galeriei, Buzău.

Campania este valabilă până la sfârșitu vacanței universitare de vară, 01.10.2023.

Parteneri și Implicare

Această campanie este desfășurată în parteneriat cu Asociația Recolamp, o organizație non-profit care preia responsabilitatea de management al deșeurilor pentru producătorii de EEE, cu specializare pe becuri, lămpi și echipamente de iluminat.

Obiectivele noastre comune includ educarea comunității în ceea ce privește importanța colectării separate a DEEE-urilor și a reciclării responsabile.