inapoi

Siguranța este pe primul loc

Importanța siguranței în industria de reciclare

În fabricile noastre siguranța este una dintre prioritățile principale. Se poate ca activitatea de reciclare să nu fie una dintre industriile care vă vin în minte atunci când vă gândiți la locuri de muncă cu risc ridicat pentru sănătate și siguranță. V-ați gândit, însă, la toate tipurile de deșeuri de echipamente electrice (DEEE) colectate, sortate și reciclate?

Astăzi vom vorbi despre motivul pentru care siguranța este atât de importantă pentru noi, evidențiind unele dintre riscurile comune pentru sănătate și siguranță asociate cu industria de reciclare și modul în care le abordăm în fabricile noastre.

5 riscuri comune pentru sănătate și siguranță în fabricile de reciclare

Utilaje mari și în mișcare

Reciclarea și tratarea frigiderelor, a mașinilor de spălat, a cablurilor sau a becurilor necesită utilaje mari. Toate instalațiile de reciclat, compactoarele, benzile transportoare, striperele sunt utilaje obișnuite în fabricile de reciclare, dar acestea pot cauza vătămări dacă nu sunt implementate proceduri și instrucțiuni de lucru adecvate.

Atât în fabrica de la Buzău, dar și în locația din Câmpia Turzii există protocoale și se efectuează regulat și cu strictețe verificări ale utilajelor și mentenanță, pentru a ne asigura că sunt în stare de funcționare perfectă.

Încă din prima zi de angajare, fiecare membru al echipei noastre trece printr-o pregătire extinsă de siguranță și de operare. Instruirea este continuă și are loc în mod regulat și frecvent în fiecare dintre unitățile noastre.

Camioane, tiruri și alte vehicule mari

Pentru a transporta și muta încărcături mari de deșeuri de echipamente electrice și electronice, avem nevoie de camioane, tiruri, moto-stivuitoare și alte vehicule mari. De fiecare dată când există vehicule mari în același loc cu pietonii, există un risc pentru siguranță.

Conștientizarea șoferilor, dar și a operatorilor este o prioritate la GreenWEEE. Ne asigurăm că oricine care conduce un vehicul mare în unitatea noastră este calificat și respectă protocoalele de siguranță necesare.

Conducătorii auto sunt obligați să respecte regulile de circulație impuse de codul rutier și să conducă mijloacele de transport pe traseele stabilite, cât și semnele și indicatoarele de circulație existente.

Deplasări și mișcări repetitive

Toți operatorii din industria reciclării se deplasează foarte mult atât la postul de lucru, dar și în fabrică. Deșeurile trebuie manipulate, descărcate, sortate, așezate în containere speciale, pentru a intra zilnic în fluxul de producție. Absența unui spațiu de lucru bine organizat poate cauza accidente.

Astfel că promovăm cele mai bune practici de siguranță în fabrici, iar acest lucru include proceduri dedicate și instructaje regulate pentru a preveni accidentele din cauza mișcărilor repetitive. De asemenea, și instalațiile noastre sunt proiectate și așezate astfel încât să îi ajute pe membrii echipei noastre să fie cât mai eficienți posibil, ceea ce contribuie în mare măsură la menținerea lor în siguranță.

Riscuri respiratorii

Deșeurile și materialele reciclabile produc noxe profesionale. Fără echipament de siguranță și ventilație adecvate ale instalațiilor, cât și ale spațiilor de lucru, particulele mici din deșeurile pe care le procesăm pot dăuna lucrătorilor.

GreenWEEE oferă tuturor angajaților măști de praf și ochelari de protecție, în funcție de spațiul de lucru, pentru a se proteja împotriva contaminanților din aer, dar și componente ale deșeurilor. În plus, facilitățile noastre sunt echipate cu sisteme de ventilație pentru a ajuta la îndepărtarea prafului din locațiile cheie din întreaga fabrică. Acolo unde este cazul, de exemplu în secția de reciclare echipamente de iluminat, există filtre cu cărbune activ care purifică aerului și fiecare instalație.

Riscuri provocate de materiale sau componente toxice

DEEE-urile se încadrează în două categorii, nepericuloase și periculoase. Cele din urmă conțin substanțe periculoase, care trebuie gestionate cu atenție, pentru că sunt o amenințare pentru mediu și pentru sănătate. Echipa noastră este mereu pregătită, avem o abordare proactivă și în funcție de tipul lor, deșeurile sunt sortate pe categorii, apoi reciclate pe liniile dedicate.

De asemenea, oferim operatorilor noștri echipamente de protecție pentru a fi în siguranță atunci când manipulează marea varietate de deșeuri care intră zilnic în fabricile noastre.

Ca măsură de siguranță suplimentară, am dotat fabrica cu un portal fix și unul mobil de detecție radiații ce poate semnala dacă există echipamente care să aibă nivel crescut al radioactivității.

GreenWEEE promovează o cultură bazată pe siguranță

Gestionarea DEEE-urilor prezintă unele riscuri. Există obiecte ascuțite, unelte de lucru, mașini în mișcare, substanțe chimice, iar toate acestea trebuie manipulate cu atenție pentru a evita rănirea.

Avem toleranță zero față de nerespectarea măsurilor de securitate și siguranță în muncă și am investit mult timp și energie pentru a ne asigura că toți angajații noștri sunt în siguranță și respectă regulile interne

Deținem Sistem Integrat de Management ISO și suntem certificați WEEELABEX (www.weeelabex.org). Fiind aliniați cu procedurile la certificarea internațională WEEELABEX, monitorizăm cu mare acuratețe toate activitățile de tratare efectivă și procesele colaterale implicate, pornind de la protecția sănătății lucrătorilor, protecția mediului și siguranța ocupațională.

De ce este asta atât de important?

Pentru că siguranța angajaților noștri este pe primul loc și angajamentul nostru față de sănătate și siguranță ne permite să oferim servicii de reciclare la cele mai înalte standarde.