inapoi

COMUNICAT DE PRESĂ – GreenGroup și Primăria Municipiului Buzău inaugurează parcul „Grădina Drăgaica” în Buzău

Buzău, 26 mai 2023 – Astăzi, 26 mai, grupul de reciclare și regenerare a resurselor GreenGroup, în parteneriat cu Asociația ROTA au inaugurat Parcul "Grădina Drăgaica" pe strada Drăgăicii colț cu str. D. Filipescu, în cartierul Poșta, din Buzău. Valoarea totală a parcului se ridică la 145.000 de euro, iar lucrările de execuție au fost posibile doar datorită colaborării strânse cu Primăria Municipiului Buzău.

Parcul "Grădina Drăgaica" este o oază verde în oraș, creată cu scopul de a oferi comunității un loc plin de frumusețe și relaxare. Toate elementele cheie ale parcului, precum băncile din lemn, locul de joacă, aparatele pentru fitness sau chiar panourile informative au fost realizate din materiale naturale și conform principiilor sustenabilității, aducând astfel beneficii atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru cei care îl vizitează.

“Grădina Drăgaica” a fost realizată plecând de la nevoia accesului la spații verzi a locuitorilor din zonă, care este aflată în vecinătatea cartierului industrial al orașului. Studiile și experții în domeniul urbanismului au demonstrat că integrarea spațiilor verzi în zonele industriale urbane aduce multiple beneficii comunității, precum reducerea poluării aerului și a zgomotului, îmbunătățind astfel sănătatea și bunăstarea oamenilor care trăiesc și lucrează în aceste zone.

Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău, a declarat: "Apreciez eforturile depuse de GreenGroup și Asociația ROTA pentru a regenera această zonă și a o transforma într-un spațiu verde frumos și funcțional. Această inițiativă este un exemplu bun de parteneriat între sectorul privat și sectorul public în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor din Buzău. În plus, este un proiect care se integrează perfect în strategia pentru economie circulară a Buzăului".

La rândul său, Constantin Damov, Președintele Consiliului de Administrație al GreenGroup, a subliniat: "Parcul "Grădina Drăgaica" reprezintă angajamentul GreenGroup față de comunitatea din Buzău și dorința de a participa la dezvoltarea sa. Vrem să contribuim la transformarea Buzăului într-un oraș în care spațiile verzi să fie parte integrantă a peisajului urban. În plus, vrem să arătăm că zonele industriale pot fi mai mult decât spații gri și betonate. Ele trebuie să integreze zone verzi și de recreere, oferind astfel un mediu mai sănătos și mai atractiv pentru locuitori și angajați. Parcul "Grădina Drăgaica" este un exemplu bun al modului în care putem revitaliza și transforma aceste zone”.

Parcul "Grădina Drăgaica" va fi donat Primăriei Municipiului Buzău, care va asigura întreținerea și administrarea lui în beneficiul comunității.

Despre GreenGroup

GreenGroup este grup important de reciclare și economie circulară din Europa de Est. Prima companie din grup a fost înființată în 2002 la Buzău, astăzi grupul cumulând opt companii și nouă fabrici de reciclare, cu prezență regională în România, Slovacia și Lituania. Cu investiții în valoare de 200 de milioane EUR și o capacitate anuală de reciclare și producție de peste 400.000 tone, GreenGroup are o contribuție importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deșeuri. Companiile GreenGroup reciclează fluxuri diverse de deșeuri (PET, HDPE, deșeuri de sticlă, echipamente electrice și electronice, becuri, baterii), produc materii prime reciclate (granule rPET, fibră sintetică din 100% PET reciclat și bandă PET) și prestează servicii care contribuie la economia circulară europeană.
Mai multe pe: https://www.green-group-europe.com/ro.