inapoi

Intră în Cercul solidarITății!

Campania „Intră în cercul solidarITății!”, inițiată de GreenWEEE și ECOTIC, se desfășoară în perioada 5 iunie – 1 noiembrie 2020, cu sprijinul APDETIC, Școala Informală de IT și Ateliere fără Frontiere.  Scopul campaniei este de a da o nouă viață echipamentelor IT uzate prin pregătirea pentru reutilizare și ulterior donare a acestora către comunități defavorizate.

Campania se derulează în contextul digitalizării accelerate cauzate de pandemie, care a evidențiat gradul redus de acces la tehnologie pe care îl au comunitățiile defavorizate: 32% dintre elevii din România nu au acces la echipament electronic

Cum te poți implica?

Companiile mari și mici, sunt invitate să doneze echipamentele IT care altfel ar fi casate și să contribuie în mod activ la digitalizarea beneficiarilor din zone defavorizate. Echipamentele predate vor fi pregătite pentru reutilizare de către Ateliere fără Frontiere urmând a fi apoi donate.

În vederea predării laptopurilor, unităților centrale și a monitoarelor se va completa formularul disponibil aici.

Cum poți beneficia de echipamentele donate?

Școlile, centrele de plasament sau ONG–urile care doresc să beneficieze de aceste dotări sunt invitate să se înscrie aici pentru a putea beneficia de echipamente IT donate.

“Inițiem această campanie de colectare și donații de echipamente IT în contextul amplificării educației online determinate de pandemie și al accesului redus la tehnologie al multor comunități din mediul rural. Astfel, multe calculatoare, în urma recondiționării, vor căpăta o nouă viață prin utilizarea lor de către școli, centre de plasament sau ONG-uri” a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

”Perioada prin care trecem necesită un mod mai responsabil de a gestiona produsele și materialele pe care le folosim. În cazul aparatelor electronice folosite, reutilizarea prezintă o provocare și o oportunitate, de a reducere „decalajul digital” și de a oferi dispozitivele testate persoanelor care au nevoie de ele. Ca reciclator, susținem extinderea duratei de viață a dispozitivelor, scopul nostru fiind să conservăm resursele naturale și să protejăm mediul înconjurător” a declarat Marius Costache, Director General Green WEEE.

Campania este lansată de Ziua Internațională a Mediului 2020, cu tema „Timpul pentru natură”, ce pune accent pe rolul nostru esențial în dezvoltarea și păstrarea unui climat prietenos pentru toate speciile de pe Pământ. Ținând cont de beneficiile de protecția mediului pe care le aduce reutilizarea echipamentelor, campania oferă un impuls publicului care dorește să fie parte din această mișcare la nivel global, începând chiar de Ziua Mediului.