inapoi

Finanțare Norvegiană pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare DEEE și sticlă

Compania anunță finalizarea proiectului co-finanțat de Guvernul Norvegian, prin Granturile Norvegiene, în valoare totală de 2,6 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare SIGUREC pentru deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de sticlă.

În cadrul proiectului au fost achiziționate 32 de camioane pentru colectarea deșeurilor reciclabile (pentru DEEE și sticlă), 430 de containere abroll pentru depozitare și transportul deșeurilor electrice și electronice, 2 încărcătoare frontale Wolla (pentru sticlă) și 900 de containere pentru colectarea selectivă a sticlei (din metal și din plastic).

Proiectul, co-finanțat cu 1,1 milioane de euro de către Guvernul norvegian, prin Granturile Norvegiene, va fi implementat în România cu scopul de a îmbunătăți infrastructura de colectare SIGUREC și de a dezvolta infrastructura de preluare a deșeurilor de sticlă și electrice și electronice de la diverse categorii de generatori: locații HORECA, clienți industriali, retaileri, societăți comerciale clădiri de birouri cât și de la populație. În plus, pentru gestionarea proiectului vor fi generate minim 70 de locuri de muncă noi.

Prin finanțarea obținută se continuă extinderea proiectelor de colectare SIGUREC la nivel national, toate materialele colectate prin SIGUREC fiind transportate în fabricile de reciclare din țară, partenere în proiect, precum: Greentech, Romcarbon, Greenweee International, Greenlamp Reciclare, Greenglass Recycling, Ecopaper, Vrancart, Can-Pack România.