inapoi

GreenWEEE deschide a doua fabrica si modernizeaza liniile de productie pentru fabrica din Buzau

Compania GreenWEEE International va investi 8,5 milioane de euro pentru deschiderea unei noi fabrici de reciclare a deșeurilor electrice și electronice la Câmpia Turzii și pentru mărirea și modernizarea fabricii din Buzău

Lider de piață în tratarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) își continuă strategia de creștere prin inaugurarea unei noi fabrici, dublându-și astfel capacitatea de tratare a acestor tipuri de deșeuri la 100.000 tone pe an.

Prezentă la Buzău din anul 2009 și membră a grupului integrat de reciclare Green Group,  compania investește 3,5 milioane de EUR în a doua fabrică de tratare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, situată în județul Cluj. De asemenea, fabrica din Buzău va beneficia în prima jumatate a anului 2018 de o investiție în valoare de 5 milioane de EUR, constând în modernizarea și mărirea capacității de producție și achiziția primei linii tehnologice pentru reciclarea echipamentelor LCD din România.

Conform planului, noua fabrică își va începe activitatea în a doua jumătate a anului 2017 și va beneficia de cele mai avansate tehnologii în reciclarea echipamentelor electrice și electronice. Va dispune de linii tehnologice pentru tratarea frigiderelor, a mașinilor de spălat, a echipamentelor IT&C, precum și a altor echipamente electrice și electronice. Fabrica va avea activitate permanentă, iar în următorii trei ani va crea aproximativ 80 de locuri de muncă.

Compania GreenWEEE asigură o reciclare la cele mai ridicate standarde, fiind singura unitate din România și una din puținele din Europa cu licența de operare WEEELABEX, pentru fluxurile de lucru de echipamente cu schimbare de temperatură, a echipamentelor de mari dimensiuni, echipamentelor mixte și tuburilor catodice.

COMUNICAT DE PRESA