inapoi

Parteneri în proiectul unic la nivel naţional pentru colectare selectivă

Întotdeauna ne-am manifestat interesul şi am susţinut proiectele care încurajează comunitatea să îmbrăţişeze un comportament adecvat cu mediul înconjurător. Colectarea selectivă a deşeurilor pe care le generăm trebuie să fie un subiect important de luat în vedere de fiecare dintre noi, în special pentru că ne dorim să trăim într-un mediu curat şi sănătos.

 

În data de 24 februarie am semnat la Floreşti, în judeţul Cluj, primul Acord Voluntar, unic la nivel naţional, pentru implementarea sistemelor SIGUREC, cu ajutorul cărora comuna să devină prima localitate din România care îşi îndeplineşte ţinta de reciclare asumată la nivel naţional, adică 50% din totalul deşeurilor generate.

 

Împreună cu Primăria Comunei Floreşti, în parteneriat cu Romcarbon, Quatro Eco Salub, Carrefour/Artima, Ecopaper Zărneşti şi NextEco Recycling am semnat în data de 24 februarie 2016 Acordul Voluntar, o platforma ce reuneşte autorităţii locale şi reprezentanţi ai industriei de reciclare şi retaileri, cu scopul comun de creştere accelerată a colectării separate pentru toate deşeurile municipale generate.

 

Proiectul constă în implementarea sistemelor SIGUREC cu ajutorul cărora comuna Floreşti să devină prima localitate din România care îşi îndeplineşte ţinta de reciclare asumată la nivel naţional, adică 50% din totalul deşeurilor generate. În plus, tot ce se colectează la stația SIGUREC ajunge direct la noi, la fabrica de reciclare.

 

Astfel, comuna va beneficia de cele mai moderne soluţii de colectare selectivă: saci pentru depozitarea separată a deşeurilor reciclabile din gospodării, staţii de colectare supraterane pentru zonele de blocuri, iar în zonele aglomerate se vor amplasa containere subterane.

 

Ne dorim că după modelul implementat la Floreşti tot mai multe autorităţi locale să preia exemplul şi să adopte un sistem de colectare selectiv menit să prevină  generarea de deşeuri şi care îmbunătăţeşte colectarea şi reciclarea.